„ПОВЕЗИВАЊЕ МСП СЕКТОРА, КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ И МЛАДИХ “
21.06.2011

Канцеларија за младе Градске општине Палилула остварује пројекат који се реализује у оквиру остваривања циљева Акционог плана за омладинско предузетништво. У прилогу информација како постати део овог тима и учествовати у пројекту младих. КО СМО МИ?-“Канцеларија за младе Градске општине Палилуле, основана је 2008. године. Она представља организовани и систематизовани приступ решавања проблема младих и као таква промовише рад са младима, пружање подршке младима, сарадњи са удружењима грађана, ученичким парламентима, студенским организацијама, сарадњу са образовним и културним институцијама и осталим носиоцима живота младих у општини.

Досадашњи рад Канцеларије за младе, био је прожет различитим акотивностима које су релаизоване у складу са потребама младих Палилуле и Ниша. Актиности су спровођене самостално и у сарадњи са младима, удружењима грађана, ученичким парламентима, студенским организацијама и институцијама које се директно или индиректно баве младима“.

ГДЕ НАС МОЖЕТЕ ПРОНАЋИ?- Канцеларија за младе налази се у склопу Центра за развој предузетништва Градске општине Палилула на Бубњу (бивша зграда месне канцеларије Бубањ).

КАКО НАС МОЖЕТЕ КОНТАКТИРАТИ ? - Можеш нас наћи путем фацебоок-а на групи Канцеларија за младе–Ниш, путем електронске поште kzmpalilulanis@gmail.com , на сајту Градске општине Палилула www.palilula.eu или на сајту www.mladipalilulanis.com

КОСВЕ МОЖЕ БИТИ КОРИСНИК НАШЕГ ПРОЈЕКТА?- Корисници овог пројекта јесу млади који живе на територији Градске општине Палилула, као и сви остали млади Града Ниша (услов је да имају измедју 15 и 30 година).

ШТА ОВАЈ ПРОЈЕКАТ ПРУЖА МЛАДИМА ?- Овај пројекат младим особама пружа разне могућности, а које имају за циљ да утичу на формирање њихове будућности. Може у одређеним фирмама да се: Волонтира (ако је студент, свршени дипломац или га просто занима како се ради неки посао); Сагледа посао (у оквиру што бољег позиционирања при упису жељеног факултета, да ли је то ствар којом жели да се бавиш у будућности, да ли је то његов посао из снова); Могућност да буде информисан о разним семинарима, обукама, шансама које се јављају у окружењу.

КО СВЕ УЛАЗИ У ОВАЈ ПРОЈЕКАТ?- Конкретно, фирме које ће бити укључене у овај пројекат јесу приватног и друштвеног карактера (јавна предузећа, органи локалне самоуправе, банке као и друге компаније/фирме које се баве разним типовима пословања). Поред њих биће укључене и институције од значаја са територије Градске општине Палилула и Града Ниша, као и самостални приватни предузетници.

ГДЕ МЛАДИ МОГУ ИЗВРШТИ УПИС У БАЗУ?-Упис у базу младих може се извршити на следећпј интернет страници www.mladipalilulanis.com, а у случају да не поседују компијутер, то могу учинити у просторијама Канцеларије за младе. Овај пројекат заједно финансирају УСАИД ППЕС програм и Градска општина Палилула.